Bagage

Is ruimbagage bij de prijs inbegrepen?

Wij geven de meest voordelige optie weer, dit is bij sommige airlines inclusief bagage. De reisagent kan zelf bagage bijboeken omdat het boekingsnummer (PNR) direct bekend is. De prijzen van bijboekingen zijn publieke prijzen. Ben je bekend met het super handige overzicht in TIM waar je bij een reis kunt kiezen voor [Selecteer vlucht] en vervolgens precies kunt zien of de bagage in- of exclusief beschikbaar is? Dit wordt nergens anders aangeboden!


Wat moet ik doen als mijn bagage beschadigd is?

Een luchtvaartmaatschappij heeft een beperkte aansprakelijkheid met betrekking tot schade van bagage. Indien bagage beschadigd is dan dient dit bij aankomst meteen gemeld te worden aan de luchtvaartmaatschappij. Gezamenlijk wordt er dan een aangifterapport Property Irregularity Report (P.I.R.) opgesteld. Indien de schade niet gevorderd kan worden bij de luchtvaartmaatschappij dan is het mogelijk deze te verhalen op de reisverzekering.


Wat moet ik doen als mijn bagage vermist wordt?

Vermiste bagage dienst bij aankomst direct gemeld te worden bij de luchtvaartmaatschappij. Gezamenlijk wordt er dan een Property Irregularity Report (P.I.R.) en een Bagage Inventory Form (B.I.F.) opgesteld. De meeste luchtvaartmaatschappijen betalen onmiddellijk een vergoeding voor de aanschaf van direct noodzakelijke kleding en toiletartikelen. Indien de bagage vermist blijft, en de luchtvaartmaatschappij is hiervoor aansprakelijk, dan is het mogelijk een schadevergoeding te vorderen.